注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

老 农的博客

有缘使你我相逢相识

 
 
 

日志

 
 

情态动词练习  

2012-06-04 14:55:40|  分类: 英语学习 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 

情态动词练习

1) You____ all those clothes! We have a washing machine to do that sort of thing
  A) needn't have washed  B) shouldn't have washed 

   C) must not have washed  D) can not have washed

2) John's score on the test is the highest in the class; he____ last night.

  A) should study      B) should have studied  

C) must have studied  D) must have to study

3) The room is in a terrible mess; it ____cleaned.

  A) can't have been   B) shouldn't have been  

C) mustn't have been  D) wouldn't have been

4) Nobody knows how people first came to these islands. They ____ from South America on rafts.

  A) must have sailed  B) can sail  C) might have sailed  D) should have sailed

5) Mary was not in her bedroom yesterday afternoon. She ____ in her classroom.

  A) should have been  B) must have been  C) must be  D) should be

6) Bob said he was going to join our club but he didn't. He ____ his mind.

  A) can't have changed  B) wouldn't have changed

  C) must have changed  D) shouldn't have changed

7) You____ to town to see the film yesterday. It will be on TV tonight.

  A) needn't go  B) had better not go  C) should not go  D) needn't have gone

8) We____ the letter yesterday, but it didn't arrive.

  A) must receive  B) ought to receive C) must have received D) ought to have received

9) With all the work on hand, he____ to the cinema last night.

  A) mustn't go  B) shouldn't have gone  C) could not go  D) couldn't have gone

10) Eve was late for class again. She ____earlier.

  A) should get up  B) must get up  C) need to get up  D) should have got up

11) I am feeling sick. I____ so much chocolate.

  A) needn't have eaten   B) couldn't have eaten

  C) mustn't have eaten   D) shouldn't have eaten

12) I didn't send out my application form last week, but I ____.

  A) had   B) would do  C) should have   D) might have to

13) Walking alone in the deserted village, John was scared. He thought he ____ Tom to go with him.

  A) might have asked B) should asked  C) must have asked  D) should have asked

14) When I got to the cinema, the film had already started; I____ there earlier.

  A) ought to get  B) ought to have got  C) must have got  D) must get

15) The road was muddy. It____ last night.

  A) must rained  B) must have rained  C) must be rained  D) could have rained

16) She can speak quite fluent English. She____.

  A) must been in the U.S.A. for some time

  B) must have been in the U.S.A. for some time

  C) should have been in the U.S.A. for some time

  D) May be in the U.S.A. for some time

17) You should bear in mind that he is not so strong as he____.

  A) was used to be  B) used to be  C) was used to  D) use to

18)“We didn't see him at the exhibition yesterday.”“He ___it.”

  A) mustn't visit  B) can't have visited  C) should have gone to see  D) may see

19) Mary ____my letter, otherwise she would have replied before now.

  A) should have received   B) has received

  C) Couldn't have received  D) ought to have received

20) I ____ you a valuable present for your birthday, but I was short of money.

  A) would have liked to give  B) liked to give  

  C) have liked to give  D) would like to give

21)“Where ____ my umbrella?”  “Somebody ____ it away by mistake.”

  A) is, must have taken  B) is, must take  C) have been, must take  D) is, takes

22) What ____ would happen if the director knew you felt that way?

  A) will you suppose  B) you suppose  C) do you suppose  D) you would suppose

23) Two eyes ____see more than one.

  A) can B) may  C) will  D) should

24) ____ you continue in your efforts and achieve new and greater successes.

  A) Would  B) Will  C) May  D) Should

25) We ought to help each other in our work, ____?

  A) oughtn't we  B) should we  C) shouldn't we  D) ought to we

26) Tom ____ better than to ask Dick for help.

  A) shall know  B) shouldn't know   C) has known  D) should have known

27) You ____ your tooth pulled out before it rot completely.

  A) had better got  B) had to get better   C) had better to get  D) had better get

28) When we got to the cinema, the film hasn't started yet, so we ____.

  A) needn't hurry  B) didn't need hurry  C) needn't to hurry D) needn't have hurried

29) It was really very dangerous; you ____ him seriously.

  A) might have injured  B) could injure  C) should have injured  D) must injure

30) As he had heart attack, he was told that he ____ continue the work.

  A) needn't   B) may not   C) mustn't  D) can't
31) An Englishman who ____not speak Italian was once traveling in Italy.

  A) must  B) could  C) may  D) might

32) I ____like to make a suggestion.

  A) could   B) would   C) must    D) might

33) I know things are hard with you, but you ____try to get over the difficulties.

  A) can   B) may   C) must   D) ought

34 I can't find the recorder in the room. It ____ by somebody.

  A) may have been taken away   B) may leave  

 C) may take away            D) must have taken away

35) He ____the 9:20 train because he didn't leave home till 9:25.

  A) can reach   B) could catch  C) may not catch   D) couldn't have caught

 

 情态动词部分练习题答案  1)A 2)C 3)A 4)C 5)B 6)C 7)D 8)D 9)D 10)D  11)D 12)C 13)D 14)B 15)B 16)B 17)B 18)C 19)C 20)A  21)A 22)C 23)A 24)C 25)A 26)D 27)D 28)D 29)A 30)C  31)B 32)B 33)C 34)A 35)D

  评论这张
 
阅读(113)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017